Veel gestelde vragen

1.
Hoe kan ik me aanmelden bij Kosmosnous Yoga?

Je kunt je heel eenvoudig aanmelden bij Kosmosnous Yoga. Vul het digitale aanmeldingsformulier in en er zal daarna snel contact met je worden opgenomen.

2.
Wat doe ik aan tijdens de yogales? En wat heb ik verder nodig?

Het is aan te raden om iets comfortabels aan te trekken. Kleding die niet om je lichaam knelt en je niet belemmert tijdens de meditatie en de asana’s (yogahoudingen). Warme sokken en een warme sweater of iets soortgelijks is ook handig om mee te nemen (zelfs in de zomer), want tijdens de meditatie en de eindontspanning zit / lig je stil en koelt je lichaam af.

En verder? Misschien vind je het fijn om water te drinken tijdens de les, in dat geval kun je een flesje water meenemen. Maar er staat voor een ieder die behoefte heeft om te drinken ook altijd kruidenthee klaar.

3.
Heb ik bepaalde yogakennis nodig voordat ik mee kan doen?

Nee hoor, de weg wijst zich vanzelf. Voorkennis van de yoga is niet nodig. Alles gaat stapsgewijs.

4.
Waarin verschilt yoga van een normale workout?

Een normale workout is alleen gericht op fysieke prestatie en op het behalen van een doel en een resultaat. Yoga is niet prestatie- en doelgericht.

5.
Ik heb een fysieke beperking. Kan ik toch aan yoga doen?

Yoga beoefen je, met of zonder fysieke beperking, op je eigen niveau. Ieder mens is anders, elk lichaam is anders. Laat je niet weerhouden om mee te doen. Een kleine aanpassing met bijvoorbeeld een yoga-attribuut kan al een groot verschil voor je maken, zodat je toch gewoon aan de les kunt meedoen. Blijf altijd naar je eigen lichaam luisteren en respecteer het als er een bepaalde oefening niet zo goed bij je past.

6.
Waarom zou ik aan yoga doen?

Er is niet één reden om aan yoga te doen, maar er zijn vele redenen om aan yoga te doen. De effecten van yoga zijn talrijk, diep en vergaand te noemen. Enkele ervaringsvoorbeelden: een sterker en soepeler fysiek lichaam, het vergroten van je bewustwording, emotioneel en mentaal meer in balans zijn en ga zo maar door. Houd wel in gedachten dat het om het proces in jezelf gaat en niet om het resultaat.

7.
Hoe vaak is het aan te raden om aan yoga te doen?

Het is mooi om de yoga zo veel mogelijk te beoefenen, maar als er dan toch een richtlijn genoemd dient te worden, dan is 2 keer per week wel een aanrader.

8.
Ik ben niet lenig. Kan ik toch meedoen?

Altijd. Het maakt niet uit of je wel of niet je tenen kunt aanraken. Yoga heeft niets met prestatie te maken. Het is jouw eigen (innerlijke) reis, dus doe gerust mee, je doet het voor jezelf.

9.
Kan ik mijn eigen yogamat meebrengen en achterlaten na de les?

Ja & nee. Ja, je kan altijd je eigen mat meenemen. Nee, er zijn helaas geen mogelijkheden om je mat achter te laten.

10.
Wat is de deadline om deel te nemen aan de yogales?

Het zou fijn zijn als je in ieder geval 5 minuten van tevoren aanwezig zou kunnen zijn voordat de les start. Een hele strenge deadline hanteert Kosmosnous Yoga overigens niet, want het kan altijd een keer gebeuren dat de omstandigheden het niet toelaten om stipt op tijd te zijn.